.

3 luik logo wgroep

In de nieuwsbrief van Maart 2021

  • Van de voorzitter
  • Te Koop Aerobic Step
  • Activiteitenbegeleiders aan het woord

Open of download de complete Nieuwsbrief maart 2021 als pdf-bestand.

 

 

Van de voorzitter

Pasen is alweer voorbij, maar wie had met Pasen vorig jaar gedacht dat we een jaar later nog steeds in de corona crisis zouden zitten?
Inmiddels hebben we een periode met sneeuw en ijs achter de rug en staat de lente voor de deur. We hebben nog geen idee hoe en wanneer we onze “gewone” activiteiten weer kunnen oppakken. Maar zeker is wel dat we er de komende maanden nog niet van af zijn. Het wordt voor veel mensen steeds moeilijker om zich aan de regels te houden en óók nog positief te blijven.

 

De W-groep is in het leven geroepen om activiteiten en ontspanning aan te bieden, maar dat is in deze tijd nou nét datgene wat we niet kunnen. Dat vinden we als bestuur frustrerend, maar daar moeten ook wij mee omgaan. Het enige wat we in deze tijd kunnen doen is regelmatig van ons te laten horen: wij vergeten jullie niet. Wij volgen de Haagse ontwikkelingen op de voet en zodra er verruiming van de coronamaatregelen komt zullen we meteen weer in actie komen en jullie informeren over de mogelijkheden die er dan zijn. Ik hoop dat we deze zomer weer stap voor stap ons oude leven kunnen oppakken.

 

Ik neem deel aan periodieke overleggen met de gemeente en andere organisaties die zich met welzijn in de gemeente Drimmelen bezighouden. Daarmee blijf ik van alles op de hoogte en behartig ik de belangen van de W-groep.

Beste mensen: blijf je zoveel mogelijk aan de regels houden en blijf gezond!!

 

Piet Snaphaan,
Voorzitter

 


Te koop: Aerobic steps

Om in deze lockdown financieel fit te blijven gaan we de 17 aerobic steps die we niet meer gebruiken verkopen. Ze zijn te koop voor € 7,50. Nieuw zijn ze tussen de 40 en 125 Euro. De steps die we niet aan de leden kunnen verkopen zetten we op Marktplaats.

Je kunt ze bestellen bij Jan Vissers op 06-17539412

 aerobic steps 1 

 Activiteitenbegeleiders aan het woord

Om jullie te informeren over de verschillende activiteiten die binnen de W-groep plaatsvinden hebben de activiteitenbegeleiders daar een stukje over geschreven. Misschien is er iets bij waar je ook wel aan zou willen meedoen.

 

Zangkoor

Het zangkoor “De Gezelligheidszangers” bestaat uit een enthousiaste zanggroep van zangers en zangeressen die iedere dinsdagochtend van 10.00 t/m 11.30 uur zingen in de Theaterzaal van de Mayboom onder genot van een kopje koffie of thee. De leiding van het koor ligt in handen van Adje Vermeulen en de accordeonmuziek wordt verzorgd door Frans Gras. Ons repertoire bestaat uit Nederlandstalige muziek en met Kerstmis is er een kerstprogramma. Eventueel nog een optreden elders. Ons koor bestaat uit 13 zangeressen en 4 zangers.

 

Wij zijn naarstig op zoek naar nieuwe leden. Wil jij die uitdaging ook aan? Kom dan gerust vrijblijvend een paar keer luisteren of het iets is voor je is. Je komt weer met andere mensen in contact en het is goed voor je gezondheid. Wij bieden deze mogelijk aan om iets te betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen. Leeftijd 65 jaar en ouder speelt geen rol, als je er maar plezier in hebt. Is het iets voor jou? Geef je dan via email of per telefoon op. Dan krijg je van mij te horen wanneer het koor van start gaat als het van overheidswege weer mag. Corona is even een spelbreker, maar er is licht aan het eind van de tunnel.

 

Aanmelden per email aan begeleider janensjanhaver@gmail.com, per telefoon 06-28615597 of per brief aan Jan Havermans, Haagstraat 21, 4921XA Made.

Meer informatie:  Gezelligheidszangers

 

 

Vissen

Wat er zo al komt kijken bij onze viswedstrijden van de W-groep/KBO. Eerst worden er datums geprikt, dan worden er door een paar vrijwilligers plekken gemaakt met ca. 20 meter afstand door er het riet te maaien. Dan moet er een vergunning worden aangevraagd bij Esox, omdat wij in hun water vissen. Alle vissers moeten een visvergunning hebben van Esox. Als dat gebeurd is, gaan we de eerste wedstrijd vissen. We komen bij elkaar bij Jan Romme aan de vloedspui, dan is het daar inschrijven en inschrijfgeld innen. Vervolgens worden er de plaatsnummers geloot.

 

Wij vissen van half twee tot vier uur dus twee en een half uur. Wij vissen in twee vakken. Bij het eerste hoornsignaal is het aanvang wedstrijd, bij het tweede hoorn- signaal einde wedstrijd. Na de wedstrijd gaan we met twee man de vis wegen en wie het meeste vis in zijn vak gevangen heeft is winnaar in zijn vak. De als eerste geplaatste krijgt een punt, de tweede twee, enz. Wie aan het eind van het seizoen de minste punten heeft is winnaar van het seizoen. Aan het einde van het seizoen maken we het algemeen klassement. Dan poetsen we vijf bekers en plakken plaatjes voor de eerste vijf. We hebben het inschrijfgeld en de gedeelde bijdrage van de W-groep/KBO en daarvan vullen we voor elke visser een plastic tas met levensmiddelen. De uitreiking van de prijzen vindt plaats in de Mayboom. Wij bestellen de zaal en de koffie, en nodigen de voorzitters van de W-groep en KBO uit om de prijzen uit te reiken.

 

Wil je graag met ons meedoen? Neem gerust contact met mij op. Begeleider Bert van Geel, telefoon 06-40449661, e-mail bertvangeel@tele2.nl.

Meer informatie:  Vissen

 

 

Bloemschikken

Elke tweede woensdag van de maand van 10.00 tot 11.45 uur komen wij voor het bloemschikken samen in de Mayboom. Je krijgt voorbeelden van het bloemschikken per e-mail doorgestuurd. Bloemen breng je zelf naar eigen keuze mee. Je brengt ook een mesje en een knipper mee en graag een krant voor op tafel. Ria Schellekens helpt je een handje mee als je dat nodig hebt.

 

Dus kom gezellig met ons mee bloemschikken. Begeleider Jeanne Broeken, telefoon 0162-685860, e-mail jeannebroeken@live.nl.

Meer informatie:  Bloemschikken

 

 

Yoga

Wat is yoga? Letterlijk betekent het Juk en dan wordt bedoeld dat er gestreefd wordt naar een balans tussen lichaam en geest. Yoga is al duizenden jaren geleden ontwikkeld in India en er zijn hele filosofieën over geschreven. Zo zijn er allerlei benaderingen waarbij vaak de nadruk ligt op het geestelijke of meditatieve aspect.

 

Wij doen echter voornamelijk de lichamelijke kant, de zogenaamde Hatha-Yoga. Toch zijn het niet enkel lichaamsoefeningen, want het gaat juist ook om de bewustwording van hoe je lichaam functioneert. En hoe je er zelf mee omgaat of je kunt luisteren naar de signalen die je lichaam vaak zelf al geeft. We doen de oefeningen daarom langzaam en letten daarbij ook op de ademhaling. Zo ga je zelf steeds meer voelen waar bv. de stijfheid zit en waar je ongemerkt spanning vasthoudt. Je leert dan om in die gebieden langzaam spanning los te laten, zachter te worden met behulp van de adem. Je gaat zo steeds meer ruimte ervaren in je lichaam en wordt daardoor soepeler en rustiger, meer ontspannen dus. Dat effect kun je al ervaren bij hele eenvoudige oefeningen, het hoeft dus helemaal niet zwaar te zijn. Er komen ook pittigere oefeningen aan bod, maar dan kun je minder ver in de houding gaan of je komt er eerder weer uit. Iedereen doet het dus naar eigen vermogen. Een kenmerk van yoga is juist dat je jezelf niet forceert, maar dat je langzaam je grenzen verlegt als je voelt dat dit kan. Yoga kan dus soepeler maken, je houding verbeteren, maken dat je beter slaapt, dat je beter geaard bent. Je voelt je dan meer ontspannen en zit lekkerder in je lijf, bent wat minder aan het denken (malen). Het heeft invloed op de algehele gezondheid, omdat er allerlei processen in het lichaam geactiveerd worden, zoals bloeddoorstroming waardoor alles beter van zuurstof wordt voorzien en afvalstoffen afgevoerd worden.

 

Elke woensdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur en van 10.15 tot 11.15 uur wordt deze yoga beoefend door groepen van 2 x 12 dames met heel veel plezier, onder leiding van Conny Donken. Yoga lerares Conny Donken.

 

Wil je graag met ons meedoen? Neem gerust contact met mij op.

Begeleider Ria Langenberg, telefoon 0162-682762, email rialangenberg@hetnet.nl.

Meer informatie:  Yoga

 

 

Gespreksgroep

Sinds de oprichting van de W-groep is de gespreksgroep al actief. Mevr. Lia Marijnissen was altijd de contactpersoon van deze groep en daar zijn wij haar heel dankbaar voor. Helaas moeten wij Lia door haar overlijden nu missen. Momenteel nemen 10 mensen deel aan de gespreksgroep. Pastoraal werkster mevr. Nelly van der Made was de begeleidster van deze groep. Sinds haar pensionering hebben José Mureau-de Jong en Nel van der Made- de Been, de begeleiding over deze groep van haar overgenomen.

 

Wat is onze doelstelling? Mensen hebben niet altijd advies nodig. Soms willen ze een oor dat luistert, een hand om vast te houden en een hart dat begrijpt. Hoe ziet onze bijeenkomst eruit? Iedere 1ste dinsdagmiddag van de maand komen we bij elkaar in de Mayboom van 14.00 tot 16.00 uur. We beginnen met een warme ontvangst met een kopje koffie of thee en een koekje erbij. We delen in vertrouwen door een goed gesprek en een luisterend hart. Maar wat men wil delen blijft binnen onze groep. Daar mogen we elkaar op aanspreken. We mogen kwetsbaar zijn en erkenning vragen voor ons als persoon. Waardoor veel vragen in het leven onderdak krijgen.

 

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op.

Begeleider José Mureau, telefoon 06-12997650, email josemureau51@gmail.com.

Meer informatie:  Gespreksgroep

 

 

Bridgen

Goh, bridgen aan een tafel op een donderdagmiddag met zo’n 59 andere mensen in De Mayboom. Wat is dat lang geleden! En wat was dat altijd gezellig! En kan ik het nog wel? Het ziet er eindelijk naar uit, dat we binnen niet al te lange tijd weer van start kunnen gaan. En ik weet niet hoe dat met onze deelnemers zit, maar ik kijk er naar uit. Velen van ons hebben misschien met Step-bridge meegedaan, ik niet. Mijn vrouw Henny wel en die heeft intussen met een vriendin vele bridge-sessies op Step-bridge achter de rug en zij heeft vermoedelijk heel veel geleerd. Dus voor mij is het de vraag of ik haar straks aan de bridge-tafel nog wel begrijp. Het lijkt er op, dat zij biedingen gaat doen die mijn pet ver te boven gaan! Hoe het ook zij, als het weer van onze demissionaire ministers de Jonge en Rutte mag, gaan we van start. En natuurlijk weer veilig! En helemaal veilig is het, als alle bridgers gevaccineerd zijn - en die zijn meestal wat ouder dan gemiddeld, dus eerder aan de beurt. Henny en ik nemen die vaccinatie zo snel als mogelijk – wij horen ook bij diegenen die snel aan de beurt zijn en wij zijn niet zo van die merkwaardige afwijzende theorieën rond het virus en het vaccin. Wij hebben wel vertrouwen in onze gezondheidsexperts.

 

Als we weer van start gaan, krijgen de mij bekende deelnemers via de mail van mij bericht, wanneer dat is en wat er nog voor reglementen zijn bij het starten van de bridge-donderdagmiddagen van de W-groep in De Mayboom.

 

Heeft u behoefte om mij een bericht te sturen of om zich op te geven voor deelname, dan kunt u dit doen door een bericht te sturen naar mijn email-adres douwe@stellinga.net of door mij even te bellen op 076-5935688. Ik kijk er naar uit om u binnenkort weer te zien. Begeleider Douwe Stellinga.

Meer informatie:  Bridgen

 

 

Biljarten

Eerst even een anekdote. Wat opvalt bij biljarters is het feit dat ze altijd over biljarten praten. Zowel voor, tijdens of na het spel, hebben ze het altijd over het biljarten. Probeer maar eens het gesprek op, ik noem maar wat, kamperen te gooien. Dat lukt je niet. Wanneer je al antwoord krijgt, zal het gaan over de waardeloze biljarts in de recreatiezaal van de camping. Of het gaat over een partijtje tijdens deze vakantie, waarbij altijd de plaatselijke kneus volledig weggespeeld wordt door als gerenommeerde speler een weddenschap aan te gaan wie als eerste 25 caramboles heeft gemaakt. Steevast staat de kneus op nul en maakt de spreker de voor hem onbetekenende 25 caramboles in 2 beurten uit. De gerichtheid van biljarters op hun hobby intrigeerde mij. Zou het nu echt niet mogelijk zijn eens een gesprek aan te gaan met een biljarter over een totaal ander onderwerp? Na 26 jaar biljarten bij de W-groep heb ik de hoop daarop opgegeven.

 

Na de oprichting van de W-groep Made in 1978 hadden we ons onderkomen in “de Kern”. Dat was de voormalige huishoudschool gelegen in de Patronaatstraat. De vereniging was nog niet zo groot, er werd alleen gekaart en af en toe bingo gespeeld. En er werden sociale contacten onderhouden. Rienus Joosen was de beheerder, later opgevolgd door Koos van Mook. Zij zorgden voor een bakske koffie of thee. Na de opening van het Sociaal Cultureel Centrum “de Mayboom” op 25 maart 1994 is de W-groep Made met al hun activiteiten hier gehuisvest. In die tijd stonden er twee café biljarts afmeting 2.20 x 1.05 meter, maar om aan competities deel te nemen waren deze biljarts te klein. Er moesten dus twee nieuwe biljarts komen, maar wie zal dat betalen? Goof de Wijs en Gerard van Rijthoven hadden bedacht om via de gemeente Made een verzoek in te dienen bij het “Koningin Juliana Welzijn Fonds”.

 

Op 28 mei 1996 kwam het bericht dat het verzoek was gehonoreerd met een schenking van fl. 10,000. Dat was een klapper! Nu konden we twee club biljarts kopen met de afmeting van 2.30 x 1.15 meter. Dit was het moment om aan competities deel te gaan nemen. In 2004 hebben we een verzoek ingediend bij de gemeente om twee biljarts te plaatsen in de Parkzalen met een lift. De aanschafkosten waren voor rekening van de gemeente, het graaf- en metselwerk werd door ons zelf gedaan onder deskundige leiding van Jan van Gurp.


Vanwege het Corona virus hebben we dit jaar bijna niet kunnen biljarten. Normaal spelen we vijf morgens in de week competitie op vier biljarts. We hebben 9 teams van 16 spelers. Dat wil zeggen elke morgen 32 biljarters en nog wat belangstellenden. Biljarten is echt leuk om te doen!!!


Wil je graag met ons meedoen? Kom gerust dan kijken of neem contact op met mij.
Begeleider Frans van Mook, telefoon 0162-686767, email frans.van.mook@ziggo.nl.

Meer informatie: Biljarten

 Handwerken

Hallo, en welkom bij het handwerkclubje van de W-groep.

Handwerken werkt pijnstillend, kalmerend en vermindert angst, stress en depressie. Als je breit of haakt worden je hartslag en bloeddruk na een paar minuten al lager. Tijdens het borduren moet je je hoofd erbij houden. Je gebruikt tegelijkertijd verschillende onderdelen van je hersenen.

 

Handwerken verlicht lichamelijke en geestelijke spanningen !!

Hierdoor houd je je hersenen scherp en bevordert het in geval van hersenletsel. Door te handwerken verbeter of oefen je je fijne motoriek. Het rustig bewegen van je vingers, helpt bij de opbouw van het kraakbeen. Het maakt je kraakbeen sterker in plaats van dat het slijt. Mocht je last van Arteritis (Reuma) hebben, dan kun je je handen eerst in warm water weken. Breien en haken leiden ook af van andere pijnlijke symptomen. Niet alleen je motoriek en humeur knappen ervan op, het is ook supergezond voor de hersenen zelf. Des te meer je je brein gebruikt, des te slimmer het wordt en hoe langer het meegaat. Senioren die handwerken hebben minder kans op een cognitief defect.

 

Ons handwerkclubje

Doordat er ook een handwerkgroep was heb ik mij aangemeld en ik doe dit na 20 jaar nog steeds met veel plezier, het is de gezelligheid en de zo waardevolle sociale contacten. Ik laat de dames doen wat ze zelf leuk vinden. De een doet borduren, de ander breien of haken en hardanger kaarten maken. Het maakt allemaal niets uit, we zijn lekker bezig en zo helpt de een de ander. Ons clubje bestaat uit 14 dames. We zitten gezellig in de foyer met een kopje koffie of thee. We zijn er elke dinsdag van 13.00 uur tot 16.30 uur. We starten weer als het Coronavirus ons heeft verlaten.

 

Wil je graag met ons meedoen? Kom gerust dan kijken of neem contact op met mij.
Begeleider Jenny van de Korput, telefoon 0162-686767, email jenny-made@hotmail.com.

Meer informatie:  Handwerken

 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.